Lucie Bílá 33 x 52 cm Zobraziť väčšie

Lucie Bílá 33 x 52 cm

Nové

  • Ručne vypaľovaný obraz Lucie Bílej, lipa.
  • Veľkosť 33 x 52cm, hrúbka cca 1,5cm. 

Lucie Bílá (* 7. apríl 1966 Otvovice, vlastným menom Hana Zaňáková) je česká popová a muzikálová speváčka a herečka, pričom však začínala ako speváčka heavy metalovej skupiny Arakain. Je spolumajiteľkou pražského Divadla Ta Fantastika.

Viac detailov

Detaily

Ocenenia

Ceny českej Akademie populární hudby – Gramy, neskôr Anděl

  • 1993 – Gramy ocenená ako speváčka roku 1992, za Album roku (Missariel), Videoklip roku a Skladba roku (Láska je láska)
  • 1994 – Gramy – speváčka roku 1993
  • 1995 – Gramy – speváčka roku 1994
  • 1996 – Gramy – speváčka roku 1995
  • 1998 – Ceny APH – speváčka roku 1997
  • 1999 – Ceny APH – speváčka roku 1998
  • 2003 – nejprodávanější album českej speváčky (album Jampadampa)

anketa Český slávik

  • 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 - zlato v kategórii speváčka
  • 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012 - Absolútni víťaz
  • 2005, 2006 - striebro v kategórii speváčka
  • 2000 - cena teenageru
  • 2004 hviezda hviezd

Ceny hudobnej akadémie

  • 1996, 1997, 1998, 2010
  • 2010 - Zpeváčka dvanáctiletí

Zlatý Otto

  • 1997, 1998 - zlato
  • 2006, 2009 - striebro

Česká hvězda

  • 2013 - kategória SRDCE NA DLANI

Ceny TýTý

  • 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2007, 2011 - kategória speváčka
  • 1997, 1998 - Absolútni víťaz

Cena Thálie

  • 2000 - obor muzikál- Johanka z Arku
  • 2009 nominácia - obor muzikálu - Carmen

Diskografia

  • 1985 „Neposlušné tenisky“ -,SP
  • 1986 Lucie Bílá
  • 1992 Missariel
  • 1994 Lucie Bílá
  • 1998 Hvězdy jako hvězdy
  • 1998 Duety - Lucie Bílá a Karel Gott -
  • 1999 Úplně nahá
  • 2003 Jampadampa
  • 2004 Láska je láska (Best Of)
  • 2006 Koncert
  • 2007 Platinum Collection (3 CD výber)
  • 2007 Woman
  • 2008 Lucerna (Live)
  • 2010 Bang Bang
  • 2010 Bílé Vánoce Lucie Bílé

DVD

  • 2003 Johanka z Arku
  • 2004 Láska je láska - 20 videohitů
  • 2006 Koncert
  • 2008 Lucerna

Muzikály (kompilácie)

  • 1992 Les Misérables
  • 1993 Zahrada rajských potěšení
  • 1995 Dracula
  • 1996 Krysař
  • 2000 Johanka z Arku
  • 2003 Romeo a Julie
  • 2003 Excalibur
  • 2005 Láska je láska
  • 2005 Elixír života
  • 2008 Němcová!
  • 2008 Carmen
  • 2012 Aida

Kompilácie (ostatné)